Menu

Innerlijke autoriteit: jouw gids bij het maken van de juiste beslissingen

Delen:

Jouw innerlijke autoriteit is jouw gids in het maken van (grote) beslissingen. Je kunt het ook wel zien als jouw persoonlijke TomTom, die jou leidt naar de richting die bij je past.
De wereld om ons heen kan ons vaak (goedbedoeld) advies geven hoe we het zouden moeten doen. Maar dat hoeft niet per se het juiste voor jou te zijn. Iedereen heeft namelijk een eigen autoriteit en wat voor iemand met een sacrale autoriteit werkt, geldt niet voor iemand met een zelf-geprojecteerde autoriteit.

In dit artikel lees je meer over de verschillende autoriteiten. Trouwens, een fun fact: het Hoofd en de Ajna zijn géén autoriteit. Vanuit jouw mind maak je dus nooit beslissingen. Of misschien niet degene die goed voelen voor jou of je brengen waar je heen wil.
Weet je niet wat jouw autoriteit is? In jouw BodyGraph zie je bij de ‘chart properties’ staan welke autoriteit je hebt. Je kunt ook dit artikel nog even lezen om te kijken hoe het precies zit.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Katja de Beurs | HUMAN DESIGN (@katjadebeursnl

EMOTIONELE AUTORITEIT

Je voelt hoge én lage emoties bij een potentiële beslissing. Er komt duidelijkheid voor jou als je in een neutrale staat bent. Er zijn verschillende vormen van golven en dat kan per persoon verschillen. Het is vaak afhankelijk van jouw geactiveerde gates. Belangrijk voor jou is om te weten wanneer je in een hoge emotie en wanneer je in een lage emotie zit.

Je hebt geduld nodig om jezelf toe te staan om alles te voelen wat er in je speelt. Het is niet erg als je ergens heel erg van baalt of juist heel blij ergens van wordt: dit heb je nodig om écht tot duidelijkheid te komen voor jezelf. En als je je steeds meer bewust bent van jouw golven, weet je ook wanneer je in een neutrale staat bent. Jouw wijsheid zit in jouw kalmte, die je vindt in jouw neutrale staat. Neem je tijd voor je een beslissing neemt.

Laat je niet opjagen. Duidelijkheid komt met de tijd.

SACRALE AUTORITEIT

“Listen to your gut”, dat geldt helemaal als je een sacrale autoriteit hebt. Alleen Generators hebben deze autoriteit en alleen als ze een ongedefinieerd Emotioneel centrum hebben. De sacrale respons is een zeer krachtig gevoel dat je heel duidelijk, vanuit jouw onderbuik, het gevoel kan geven of iets goed voelt of niet goed voelt. Vaak wordt gezegd dat Generators met een sacrale autoriteit geluiden maken die duidelijk maken of iets een “ja” een “nee” is (de zogenoemde “uh-huh” of “uhn-uhn”).
Dit hoeft niet voor iedereen zo te gelden: het kan ook een gevoel of sensatie ergens in jouw onderbuik zijn. Het is belangrijk om hiermee te experimenteren, zodat je kunt voelen wat jouw sacrale centrum doet bij een “ja” of een “nee”. Je hebt een geweldig instrument en dat is jouw lichaam, die jou kan vertellen welke richting je op wilt gaan.

Laat je leiden door het gevoel van een JA of een NEE vanuit jouw onderbuik. Je voelt dit als een reactie op het moment dat iemand je iets vraagt of er iets zich aandient vanuit jouw externe omgeving.

INTUÏTIEVE AUTORITEIT VANUIT DE MILT

Jouw autoriteit vanuit de milt geeft jou signalen in het moment die richting geven. Instinct of inzichten die jij in het moment voelt, vertellen jou welke beslissing je wilt nemen. Zodra je daarna gaat nadenken over de beslissing, kan het gevoel veranderen. Op het moment zelf jouw signalen serieus nemen, is dus heel belangrijk.

Dat kan best lastig zijn als je een afspraak maakt voor in de toekomst: hoe weet je dat je op dat moment er zin in hebt? Je kunt dan bijvoorbeeld een intentie-afspraak maken (“Ik denk dat ik er wel bij ben”) en de toevoeging doen dat je er in principe bent, maar dat je ook even aanvoelt hoe op dat moment is. Daarmee geef je jezelf en de ander de duidelijkheid dat jij er nu op dit moment wel bij wilt zijn, maar niet weet hoe het in de toekomst is. Je kunt dus wel plannen maken, maar mag hier ook op terug komen en de plannen veranderen. Zo werkt het voor jou.

Beslis in het moment op basis van jouw instinct of een ander teken vanuit jouw intuïtie.

EGO AUTORITEIT

Omdat je een directe verbinding tussen jouw hart- en keelcentrum hebt, kun jij spreken vanuit jouw waarheid. In jouw hartcentrum verzamelt zich verschillende informatie – wat afhankelijk is vanuit welke centra een verbinding ligt met jouw hart. Dit leidt ertoe dat jij vanuit verschillende centra input kan krijgen over jouw eigen waarheid. Het kan zijn dat jij pas weet wat dat is, totdat je begint te spreken (of zingen of andere manier om je verbaal uit te drukken).

Om de invloeden van andere centra je niet te veel te laten afleiden, is het belangrijk om te blijven spreken. Zo weet je dat je niet op basis van emoties, instinct of andere signalen uit andere centra spreekt, maar vanuit jouw eigen waarheid in jouw hart. Hier weet je namelijk hoe het zit voor jou. Het is belangrijk voor jou om te onderzoeken hoe de sensaties in jouw lichaam voelen als je jouw hart laat spreken; sommigen ervaren het als een bepaalde druk vanuit het borstgebied, maar dat kan voor jou anders zijn. Experimenteren, ervaren en voelen!

Spreek en beslis vanuit jouw hart.

ZELF-GEPROJECTEERDE AUTORITEIT

Jouw identiteitscentrum (het G-centrum) is jouw autoriteit en alleen Projectors hebben de gave om volgens deze autoriteit beslissingen te nemen. Jouw identiteit is dat wat jou gidst door het leven. Het is voor jou heel belangrijk om mensen om jou heen te hebben die jou vertrouwen, lief hebben en jou de ruimte geven om jezelf te zijn en jezelf uit te drukken bij deze mensen.

Wat belangrijk om te onthouden is, is dat deze mensen jou een open uitnodiging geven om te praten. Dit verschilt in jouw strategie (wachten op een uitnodiging van anderen), omdat in jouw inner circle in principe de uitnodiging er altijd is voor jou om te praten. En praten (of jezelf op een andere manier verbaal uitdrukken, bijvoorbeeld door muziek) is heel belangrijk voor jou: je weet jouw waarheid wel, alleen komt het eruit door je verbaal uit te drukken over jezelf. Het is ook belangrijk om vervolgens te constateren hoe het voelt als jij jouw waarheid uitspreekt. Zo weet je hoe het voelt in jouw lichaam als je een goede (of slechte, want die zul je ook zeker in jouw leven hebben) beslissing hebt genomen.

Verzamel mensen om je heen die je vertrouwt, zodat jij je veilig kunt uitdrukken en vanuit jouw eigen identiteit tot jouw waarheid kunt komen.

MENTALE AUTORITEIT (OF SOUNDING BOARDS OF OMGEVING)

Er zijn verschillende manieren om de mentale autoriteit te omschrijven: soms wordt het een omgevingsautoriteit genoemd, soms als een sounding board en soms als geen autoriteit. Een ding is zeker: met jouw hoofd neem je nooit de beslissingen! Maar het wordt wel een mentale beslissing genoemd, dus hoe zit dat dan?

Omdat jij aan de bovenkant gedefinieerd bent en onderin de centra ongedefinieerd is, absorbeer je allerlei energie vanuit de onderste centra. Dit verwerk je weer in de centra die je bovenin gedefinieerd hebt. Maar het liefst wil je dit uit jouw systeem krijgen, om duidelijkheid te krijgen over jouw eigen waarheid. Als je uitspreekt wat je voelt vanuit al die open of ongedefinieerde centra, is er namelijk de ruimte voor jou om tot de echte waarheid te komen.

Het is voor jou heel belangrijk dat een sounding board gewoon luistert naar jou, zonder dat ze met (goedbedoelde) adviezen komen. Voor jou is die inner circle die jij vertrouwt belangrijk, zodat jij weet dat er een open uitnodiging is om jezelf veilig uit te kunnen drukken bij hen. Het kan ook zijn dat jij verschillende mensen om je heen verzamelt waar je over verschillende onderwerpen in jouw leven mee wilt praten om tot duidelijkheid en beslissingen te komen.

Verzamel mensen die jij vertrouwt als ‘sounding boards’ om jou heen, zodat jij energie die niet van jou is uit jouw systeem kan krijgen door erover te praten. Vanuit hier ontstaat er duidelijkheid over jouw waarheid en wat de beste beslissing is voor jou.

AUTORITEIT VANUIT DE MAAN(CYCLUS)

Deze autoriteit is alleen voor Reflectors. De maan is jouw gids, omdat jij geen van de energiecentra gedefinieerd hebt. Jij hebt een innerlijke kompas binnen jou, die jou richting kan geven. Voor jou is het belangrijk om te weten wat het effect van de maanfases op jou is. Vaak wordt gezegd dat je een maancyclus (28 dagen) moet wachten om duidelijkheid te krijgen. Dat geldt alleen voor grote beslissingen, dus niet als je even niet weet welke smaak thee je wilt. Het is belangrijk dat jij beseft dat je de tijd mag nemen en of dat nou precies 28 dagen duurt, dat zal per persoon verschillen. Voel je in ieder geval niet gedwongen om snel een beslissing te nemen.

Een beetje astrologische kennis helpt jou om beter te begrijpen wat er op astrologisch niveau nu speelt, zodat je kunt plaatsen hoe jij je voelt. Hoewel je waarschijnlijk houdt van mensen om je heen, is alleen-tijd heel belangrijk voor jou om tot jezelf te komen.
Vertrouw op de cyclus van de maan en hoe dat effect op jou en jouw waarheid heeft.

Laat je niet leiden door de energie van anderen om een beslissing te maken.

CONCLUSIE

Dit is de theorie rondom de verschillende autoriteiten. Hoe dit voor jou in de praktijk werkt, zal uitproberen zijn. Wat kan helpen is om contact te leggen met andere mensen met eenzelfde autoriteit. Zo kun je van en met elkaar leren. Ik ga aan de slag met het experimenteren met mijn emotionele autoriteit. Volg me vooral op Instagram om op de hoogte te blijven van mijn inzichten!

Hoi, ik ben Katja

En ik deel graag meer met je over Human Design en hoe je dit op praktische wijze in kunt zetten in jouw bedrijf en coaching

Volg me ook hier:

Populair:

Meer verdiepen in Human Design?

Schaf hier mijn uitgebreide ebook van > 100 pagina’s aan voor maar €24,95. Hierin vind je ALLE informatie over types, strategieën, autoriteiten, profielen en energiecentra.

Klik hier om aan te schaffen en direct te downloaden

Stel je vraag
Verstuur
Deze website maakt gebruik van cookies. View more
Accepteren
Afwijzen