Menu

De strategie van jouw energietype

Delen:

Ieder energytype heeft een andere strategie. Er wordt vaak gezegd dat de eerste stappen om in alignment te komen betekent:
1. dat je de ins en outs van jouw type kent en
2. dat je een start maakt om volgens jouw strategie te gaan leven.

Oftewel: als jij volgens jouw strategie leert te leven, leef jij het leven zoals het voor jou bedoeld is. Het leven kan namelijk best een worsteling zijn. Om je heen zie je mensen die jou adviseren om er gewoon maar voor te gaan (“Just do it!”). Initiatief nemen en hard roepen wordt in deze wereld extreem gewaardeerd en tegenwoordig is iedereen aan het manifesteren. Maar misschien heb je al eerder aangevoeld dat dit niet voor jou werkt. (Of wel natuurlijk, als je een Manifestor bent.)

Wat ik vanuit mijn Generator-zijn fijn vind om te bedenken, is dat iedere guru, influencer, bekend persoon of iemand die dichtbij jou staat, praat vanuit zijn of haar eigen energie. En wat die Manifestor jou vertelt over wat je moet doen om succesvol te zijn, past totaal niet bij jou als Projector, Generator, Manifesting Generator of Reflector. Probeer dus altijd eerst in te schatten wat voor type een persoon is of in ieder geval te bedenken dat dit niet de waarheid hoeft te zijn als jij je erdoor in de war voelt. Als het goed voelt, is het natuurlijk helemaal prima en kan je er wat mee gaan doen. Maar doe het niet vanuit een gedachte dat jij moet zijn zoals alle anderen.

In dit artikel lees je welke strategie passend is bij welk energietype. Lees het goed door en bekijk wat je vandaag nog kunt doen om meer volgens jouw strategie te handelen. Want dan ga je pas echt leven volgens jouw Human Design.

GENERATOR: REAGEREN EN ZICHZELF KENNEN

Een Generator heeft geen startende energie, omdat er geen verbinding tussen een motorcentrum en het keelcentrum is. Daarom is het belangrijk dat een Generator wacht op mogelijkheden om te reageren. Als Generator kun je een druk voelen om dingen te starten en het gewoon te gaan doen, maar dit past niet bij je. Het leven voelt dan frustrerend: je stopt zoveel energie in het starten van iets (omdat jou verteld wordt dat je dán pas succesvol bent), maar het werkt gewoon niet voor je.

Als Generator kun je beter omarmen dat je een aantrekkelijke aura hebt én een geweldig instrument bezit om de juiste keuzes te maken in jouw leven. Namelijk jouw onderbuik, het sacrale centrum. Jij bent in staat om dingen aan te trekken en kunt hierop gaan reageren vanuit jouw sacrale centrum. Er is niet altijd direct iets om op te reageren; het kan tijd kosten en dat vraagt om geduld. En laat dat nou net iets zijn wat Generators erg moeilijk vinden. Het voelt onnatuurlijk om te wachten, maar juist door die rust te nemen en even te wachten zal ertoe leiden dat er ruimte komt voor jou om op te reageren.

Daarnaast is het belangrijk dat een Generator zichzelf leert kennen. Zodra jij jouw sacrale reactie leert te herkennen en hierop reageert, zal het leven je toe lachen en kun je er veel voldoening uit halen.

Maar hoe voelt dat nou, een reactie vanuit jouw sacrale centrum? In een post hieronder vertel ik wat je kunt doen om in kleine stappen erachter te komen hoe jouw lichaam voelt bij een JA of een NEE. Het is vooral veel uitproberen, experimenteren en voelen.

MANIFESTING GENERATORS: VISUALISEREN EN INFORMEREN

De strategie van Manifesting Generators is tweeledig. Omdat Mani-Gens iets hebben van zowel Generators als Manifestors, wordt daar een combinatie van gemaakt. Een Mani-Gen is in de eerste plaats een Generator, door het gedefinieerde sacrale centrum (de levensenergie). Daar zal een Mani-Gen zich dus bewust van moeten zijn en als basis moeten nemen om op te reageren.

Allereerst is het voor een Mani-Gen belangrijk om eerst haar ideeën en de (gewenste) uitkomst te visualiseren. Daarna zul je ook, net als Generators, geduldig moeten wachten voordat je actie onderneemt. Daar komt dus de energie van de Generators naar boven. Lees daarom als Manifesting Generator ook het stuk hierboven over het volgen van jouw onderbuikgevoel in het sacrale centrum.

Jouw sacrale centrum blijft heel belangrijk voor jou om naar te luisteren en mee te experimenteren. In de praktijk zie je dat veel Mani-Gens een idee hebben, dit gaan uitproberen en daarna voelen of dit bij haar past of niet. Een Mani-Gen kan makkelijker ’terugschakelen’ dan een pure Generator en beslissen om toch niet door te gaan met een idee.

Zodra je eenmaal dé reactie (JA!) hebt, kun je gaan en dat doen wat je voor ogen hebt. Het is dan wel belangrijk om de mensen om jou heen te informeren van jouw acties, zodat er meer begrip is voor wat je doet of gaat doen. Over informeren lees je meer bij de strategie van Manifestors.

PROJECTORS: WACHTEN OP EEN UITNODIGING

Een Projector is een geweldige bron van wijsheid, maar het is voor jou heel belangrijk om te wachten op een uitnodiging. Doe je dit niet, dan zul je ongevraagd mensen van advies of antwoorden voorzien terwijl ze daar helemaal niet op zitten te wachten. Je kunt je als Projector soms een beetje onzichtbaar voelen. Het komt zelfs voor dat een Projector iets zegt in een vergadering wat even later herhaald wordt en dan ineens wel gehoord wordt. Als je dit vaak mee maakt en niet begrijpt waarom het gebeurt, kan dat leiden tot bitterheid.

Echter, als je als Projector leert om te wachten, komen de juiste mensen op jouw pad. Je wordt gezien in jouw ware kracht als je uitgenodigd wordt. Het gaat dan met name om ‘grote’ uitnodigingen door mensen (geen dingen), bijvoorbeeld in de liefde, in jouw carrière of bij leefomstandigheden.

Projectors voelen door hun veelvuldige openheid in hun centra heel goed aan wat juist is. Maar omdat dat niet altijd is wat men wil horen, kunnen ze ook overkomen als een know-it-all of controlerend. Zelfs als hier de beste intenties achter schuilen.

Wacht je als Projector op de juiste uitnodiging, dan kun je een (Manifesting) Generator een geweldige richting aan zijn of haar leven geven. Het wachten lijkt een beetje passief, maar zal een magnetische werking hebben waardoor er steeds meer zal aandienen bij jou. En wachten betekent trouwens ook niet niks doen: ondertussen kun je wel onderzoeken, leren, jouw expertise opbouwen. Zodra de ander eraan toe is om jou uit te nodigen, ben je klaar om hem of haar te laten zien wat je waard bent. En onthoud: je wordt altijd door de juiste mensen benaderd, want zij zien jou. Hoe mooi is dat.

MANIFESTOR: INFORMEREN

Omdat de energie van een Manifestor zo krachtig is, kunnen ze intimiderend over komen. Ze weten wat ze willen en bewandelen helemaal hun eigen pad. Door de ander mee te nemen in de keuzes die je maakt, begrijpen zij jou beter en zullen ze zich minder geïntimideerd voelen. Het feit dat je anderen informeert, betekent niet dat je jouw plannen hoeft te wijzigen. Anders zou de strategie van de Manifestor wel ‘advies vragen’ heten.

Uit angst dat anderen de Manifestor proberen te vertellen hoe zij het kan doen, informeert ze daarom maar liever niet. Dan kan je in ieder geval niet gecontroleerd en gemanipuleerd worden. Dat heeft een Manifestor in vroegere ervaringen namelijk vaak meegemaakt. Dus onthoud: jij hebt nog steeds de touwtjes in handen, alleen laat je anderen gewoon even weten wat ze van je kunnen verwachten.

Dat is een vorm van het uiten van jouw liefde: je vindt de ander belangrijk genoeg om te vertellen wat je gaat doen. Omgekeerd werkt dit trouwens ook voor een Manifestor. Als zij geïnformeerd wordt door de ander, zal ze zich gerespecteerd en geliefd voelen. Dat geïnformeerd worden, betekent niet dat andere types jou gaan vertellen wat je zou moeten doen. Het betekent dat zij aan jou laten weten wat zij zelf gaan doen, waardoor jij ook de duidelijkheid (en liefde) van de ander hebt.

REFLECTOR: WACHT EEN MAANCYCLUS

De Reflector gaat heel goed op de cyclus van de maan, omdat het haar vastigheid in het leven biedt. Die kan door alle openheid namelijk ontbreken bij jou als Reflector. De maand gaat iedere 28 dagen langs de 64 gates. Als de Reflector weet welke energie er speelt door haar geactiveerde gates in haar Human Design te leren kennen, zal ze weten met welke energie ze te maken krijgt. Daarom is het voor jou als Reflector extra belangrijk om te weten hoe jouw Design in elkaar zit. Een reading door een professional kan een goede ondersteuning zijn.

Als een Reflector niet lang genoeg wacht, kan dit leiden tot teleurstelling. En je kunt je voorstellen dat de kans groot is dat dat gebeurt, omdat er in deze snelle maatschappij geen tijd lijkt voor het afwachten van 28 hele dagen. Zo kun je ook wel eens vast komen te zitten in een situatie waarbij je te snel een beslissing genomen hebt. Zodra de Reflector een beslissing heeft genomen, kan ze overigens direct overgaan tot actie en als iets toch niet goed voelt, dan kan ze er ook weer uitstappen. Hiervoor hoef je niet eerst weer 28 dagen te wachten.

Daarnaast is het ook heel erg belangrijk voor een Reflector om met anderen te praten. Dat zie je Reflectors vaak dan ook veelvuldig doen! Enerzijds is dit goed omdat je de rest verblijdt met jouw pure en diepe wijsheid en anderzijds omdat je dan ook meer duidelijkheid over jezelf gereflecteerd krijgt in de ander. Het is daarbij cruciaal om een gekozen kring om je heen te hebben met mensen die jou goed laten voelen, naar je luisteren en je steunen in het maken van beslissingen. Je bent op jouw best als jij je goed voelt. Het liefst hebben wij overigens allemaal een (blije) Reflector om ons heen, zodat wij ook kunnen checken hoe het met onszelf gaat.

JOUW STRATEGIE IN HET DAGELIJKSE LEVEN

Als het goed is heb je nu iets meer een idee van jouw strategie. Nu wordt het de uitdaging om kleine stappen te nemen om volgens jouw strategie te leven. Generators kunnen voor inspiratie kijken op mijn Instagram. Andere types raad ik ook aan om op Instagram pagina’s over Human Design te volgen die jou aanspreken. Er is genoeg inspiratie te vinden die relevant is voor jouw type.

Als je meer wilt weten over alle types, strategieën en autoriteiten, dan raad ik mijn uitgebreide ebook met meer dan 200 pagina’s aan: de Big Basic Bundle. Voor €24,95 heb jij alle basisinformatie op een rijtje. Klik hier om hem te kopen.

Hoi, ik ben Katja

En ik deel graag meer met je over Human Design en hoe je dit op praktische wijze in kunt zetten in jouw bedrijf en coaching

Volg me ook hier:

Populair:

Meer verdiepen in Human Design?

Schaf hier mijn uitgebreide ebook van > 100 pagina’s aan voor maar €24,95. Hierin vind je ALLE informatie over types, strategieën, autoriteiten, profielen en energiecentra.

Klik hier om aan te schaffen en direct te downloaden

Stel je vraag
Verstuur
Deze website maakt gebruik van cookies. View more
Accepteren
Afwijzen