Menu

Wat is Human Design?

Delen:

We kunnen ze allemaal wel: de persoonlijkheidstesten die jou vertellen hoe je in elkaar zit. Aan de hand van vragen die jij invult komt eruit gerold wat voor type jij bent. Myer-Briggs, de Big Five, DISC (ja, die met die kleurtjes): allemaal tools om jezelf beter te leren kennen. Zo kun je Human Design ook zien.

Het grootste verschil met de testjes die je al eerder hebt gedaan, is dat HD gebruik maakt van jouw geboortegegevens (de tijd en plaats van jouw geboorte) en kijkt naar hoe jij ontworpen bent om jouw beste leven te leiden. Jij bepaalt hier dus niet zoveel in wie jij wil zijn, terwijl je dat bij andere persoonlijkheidstesten wel doet door antwoorden zelf in te vullen. Maar jouw Human Design ligt bij jouw geboorte al vast en verandert dus ook niet in de kern.

Hierdoor kan er een onderscheid gemaakt worden tussen geconditioneerd (aangeleerd) gedrag en gedrag wat jou van nature goed af gaat. En het zou zomaar kunnen dat jij die andere persoonlijkheidstesten invult vanuit geconditioneerd gedrag. Daarom wordt ook wel gesteld dat er eerst een periode van deconditionering nodig is om volgens jouw Human Design te kunnen leven.

Human Design Systeem

Het Human Design systeem is een combinatie van oude en moderne wetenschappen, zoals astrologie, I-Ching, Kaballah, chakra’s kwantummechanica, biochemie en DNA-genetica. Een mix van spirituele en wetenschappelijke kennis dus. Door jouw Human Design te berekenen, kom je erachter wat jou verschillend maakt van een ander. Je kunt een blauwprint (ook wel bekend als de bodygraph) van jezelf laten maken, waarbij aan de hand van de tijd en de plaats van jouw geboorte berekend wordt hoe de energie in jou stroomt. Het wordt ook wel gezien als een gebruikshandleiding van jezelf, waarin je leest wat het beste voor jou werkt, welke talenten je vanaf jouw geboorte mee hebt gekregen en waarvoor je open staat in het leven. Het geeft je inzicht in jouw psychologie en biedt jou handvatten om strategieën en technieken toe te passen waardoor jij de juiste beslissingen voor jezelf kunt maken.

Voorbeelden waar jouw Human Design jou inzicht in kan geven:
– Hoe maak je keuzes die passen bij jou?
– Wat zijn aangeboren talenten?
– In welke valkuilen zou jij kunnen raken in jouw leven?
– Hoe beweeg jij je in een relatie?
– Wat betekent werk voor jou en welk type werk past bij jou?
– Wat heb jij nodig in jouw omgeving en wat juist niet?
– Hoe ga jij om met emoties van jezelf en van anderen?

Mijn ervaring met Human Design

Ik kan me voorstellen dat dit een beetje zweverig klinkt. Dat vond ik aanvankelijk ook (hoewel ik het ook wel zweveriger heb meegemaakt). Maar mijn Human Design heeft voor mij ook heel duidelijk gemaakt hoe ik écht in elkaar zit. Het verschil voor mij met andere persoonlijkheidstesten is dat mijn Human Design me beschrijft zoals ik geboren ben en zoals mijn DNA geprogrammeerd is. Als ik een persoonlijkheidstest doe, kan ik dat ook invullen vanuit een gedachte hoe ik zou willen zijn of hoe de wereld denkt dat ik ben. Maar wie ben ik nou echt?

Nadat ik steeds meer spirituele tools ben gaan gebruiken om mezelf beter te leren kennen (met onder andere uitstapjes naar de numerologie, handlezen en astrologie), ben ik erachter gekomen dat Human Design mij het meest vertelt en helpt. HD is een veelomvattend systeem die goed praktisch in te zetten is (ook al lijkt het heel zweverig). Alleen omdat het zo’n veelomvattend systeem is, is het gevaar dat je terecht komt in een overload aan kennis en uiteindelijk besluit om het allemaal maar te laten. Ik hoop jou stap voor stap in een Human Design-reis mee te kunnen nemen, zodat ook jij kunt ontdekken hoe jij ontworpen bent en hoe je het leven kunt leiden dat het beste bij jou past.

Hoi, ik ben Katja

En ik deel graag meer met je over Human Design en hoe je dit op praktische wijze in kunt zetten in jouw bedrijf en coaching

Volg me ook hier:

Populair:

Meer verdiepen in Human Design?

Schaf hier mijn uitgebreide ebook van > 100 pagina’s aan voor maar €24,95. Hierin vind je ALLE informatie over types, strategieën, autoriteiten, profielen en energiecentra.

Klik hier om aan te schaffen en direct te downloaden

Stel je vraag
Verstuur
Deze website maakt gebruik van cookies. View more
Accepteren
Afwijzen